Domácí broskvový kompot ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Domácí broskvový kompot je lahodný a vydrží velmi dlouho bez zkažení. Recept nemůže být jednodušší a zvládnou ho i začínající kuchaři.
Ingredience
Broskve omyjte a vypeckujte. Následně je vložte do hrnce, kde je zasypte cukrem. Hrnec přikryjte potravinovou fólií a broskve nechte 1 den odpočívat.
Poznámka: Díky cukru pustí broskve šťávu, kterou nevylévejte.
Hrnec následně položte na mírný oheň, jeho obsah promíchejte a vařte pod pokličkou 5 minut. Poté do hrnce přidejte máslo, hrnec znovu přikryjte pokličkou a vařte dalších 10 minut.
Jakmile se polovina šťávy vsákne do broskví, vlijte do směsi citronovou šťávu, hrnec znovu zakryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut. Poté, co směs zhoustne, odstavte hrnec z tepla.
Tip: Domácí broskvový kompot uchovávejte ve sterilizovaných sklenicích na chladném a temném místě. Po otevření ho skladujte v lednici.
Poznámka: Sterilizace sklenic a víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu