Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový dort se smetanovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Pudinkový dort se smetanovým krémem - postup přípravy

Pudinkový dort, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, je jemný, lahodný a nadýchaný. Navíc vypadá luxusně a můžete ho podávat jako slavnostní dezert.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Ve větší míse vyšlehejte mléko s olejem, vejci, polohrubou moukou, kypřícím práškem do pečiva a moučkovým cukrem.

2. KROK

Vzniklé těsto nalijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Po upečení nechte korpus volně vychladnout.

3. KROK

Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Zatímco korpus chladne, připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem a vanilkovými pudinky. Rendlík položte na sporák a směs vařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Uvařenou náplní pokryjte celý povrch korpusu, který následně vložte do lednice na minimálně 1 hodinu, kde nechte náplň tuhnout.

5. KROK

Nyní si nachystejte krém. V míse vyšlehejte smetany s vanilkovým cukrem a vzniklým krémem pokryjte vychlazený dezert.

Poznámka: ¼ množství krému si nechte stranou na závěrečné zdobení pudinkového dortu.

6. KROK

Na závěr dort s pudinkovou náplní ozdobte zbylou šlehačkou, a to pomocí cukrářské pistole nebo cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí. Následně pokrm vložte do lednice, aby ztuhl.

Poznámka: Dezert můžete posypat nastrouhanou čokoládou a ozdobit ho lístky máty.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů