Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevné muffiny s čokoládovými kousky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dvoubarevné muffiny s čokoládovými kousky - postup přípravy

Dvoubarevné muffiny spojují bohatou chuť čokolády a aromatické vanilky. Recept je jednoduchý, rychlý a jeho výsledek můžete servírovat ke snídani, ale také jako dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Tmavé těsto

Světlé těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte tmavé těsto. Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi olej a poté také bílý jogurt. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Nakonec přidejte na kousky nalámanou čokoládu. 

Poznámka: Suché ingredience před použitím prosejte. Díky tomu bude těsto hladké a bez hrudek.

3. KROK

Nyní připravte světlé těsto. V menší misce vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a cukrem. Přidejte kukuřičný škrob a nakonec řecký jogurt. 

4. KROK

Připravte si formu na muffiny a střídavě jednotlivé otvory naplňte tmavým a poté světlým těstem tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Povrch muffinů posypte čokoládovými tyčinkami a dezert pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 20 minut.

5. KROK

Tip: Formu na muffiny vymažte tukem. Můžete ji také vyložit papírovými košíčky, které vám usnadní vyndávání dezertu z formy.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recette rapide sucrée 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů