Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dietní dort

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený dietní dort - postup přípravy

Honí vás mlsná, avšak držíte štíhlou linii? Pak si můžete smlsnout bez výčitek na nepečeném jogurtovém dortu, který je bezesporu nízkokalorický. Neobsahuje žádné sušenky, pouze se skládá z želatinového krému a ovoce.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si smícháte ovocnou šťávu s želatinou v prášku. Dle návodu pak svařte tekutinu na mírnějším plamenu do zhoustnutí. Dále si vyšlehejte bílý přírodní jogurt spolu s moučkovým cukrem a posléze do směsi zakomponujte i zchladlou želatinovou směs. Hmotu nakonec navrstvěte do formy na koláč a nechte tuhnout v lednici ideálně přes noc.




Řádně ztuhlý dort vyjměte z lednice, dozdobte bobulovitým ovocem dle výběru (hodí se borůvky, rybíz) a podávejte pokrájený na menší kousky. K porci lze servírovat i šálek kávy anebo čaj. Přejeme vám dobrou chuť.

Pokud budete chtít svůj želatinový dezert o něco málo vylepšit a nedržíte zrovna dietu, lze postupovat takto:

  • Do jogurtového krému přidejte trochu čerstvé vyšlehané smetany anebo tučné zakysané smetany.
  • Možné je krém navrstvit na nadrcené máslové či kakaové sušenky. Ideální jsou například BeBe sušenky.
  • Nepečený želatinový dortík vylepšíte i kousky čerstvého ovoce, které pokladete ve vrstvách do formy a přelijete krémem. Vybírat můžete prakticky z jakýchkoliv druhů. Výtečné bude mango, kiwi, mandarinky, jahody, višně, třešně, borůvky, maliny anebo broskve a meruňky.
  • Přelít ztuhlý nepečený dort z jogurtu lze i čokoládovou omáčkou anebo tou karamelovou.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů