Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy

Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu vám umožní pochutnávat si na letní úrodě po celý rok. Můžete je podávat k masu, jako předkrm nebo přidat do salátů.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z okurek odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Poté okurky nakrájejte na větší kusy a odložte bokem. 

2. KROK

Do hrnce nalijte vodu, do které vsypte hořčičná semínka, celý černý pepř, bobkové listy, sůl a cukr. Směs zamíchejte a přidejte do ní nahrubo nakrájenou cibuli. Obsah hrnce přiveďte k varu a přidejte do něj okurky. 

3. KROK

Vše dohromady vařte 4 minuty. Uvařenou směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. Nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu skladujte na temném a chladném místě.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit dvě sklenice o objemu 1500 ml. 

4. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi. Při správném skladování vám pokrm vydrží čerstvý i několik týdnů. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů