Domácí sladká chilli omáčka s česnekem - postup přípravy
Připravte si podle tohoto receptu domácí sladkou chilli omáčku s česnekem. Přidat ji můžete do omáček, salátů, k masu nebo do těstovin.
Ingredience
Červenou sladkou i ostrou papriku omyjte a odstraňte pouze zelené stopky. Celé papriky a to i včetně semeníků nakrájejte na menší kousky.
Nakrájené papriky a oloupaný česnek vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu. Přidejte půl sklenice vody a mixujte, dokud nedosáhnete jemné, ale stále hrubé konzistence, kde budou vidět malé kousky paprik.
Rozmixovanou směs přendejte do menšího hrnce. Poté přidejte cukr, ocet a sůl. Směs míchejte a přiveďte ji k varu. Poté snižte teplotu a vařte na mírném ohni 4 minuty, aby se všechny ingredience spojily
Mezitím smíchejte kukuřičný škrob s trochou studené vody. Po 4 minutách vaření přidejte škrobovou směs do hrnce. Pomalu míchejte a pokračujte ve vaření na mírném ohni ještě 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne.
Pokud chcete, aby vám omáčka vydržela déle, připravte si sterilizované sklenice nebo láhve. Ještě horkou omáčku přelijte do připravených nádob a uzavřete. Hotová omáčka vydrží i bez lednice až dva roky.
Omáčku můžete používat k různým jídlům, včetně grilovaných mas, ryb, zeleniny nebo do salátů. Otevřenou sklenici uchovávejte v lednici maximálně půl roku nebo při pokojové teplotě až dva týdny.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.