Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Houbové pečenáče v octovo-vinném nálevu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Houbové pečenáče v octovo-vinném nálevu - postup přípravy

Pokud najdete velké houby vhodné na houbové řízky a usmažíte jich velikou hromadu, můžete si je naložit do nálevu jako pečenáče na později. Recept nám poskytla paní Radmila Matoušková.

Ingredience pro:
5 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Očistěte houby a nakrájejte je na asi 1 centimetr silné plátky. Rozšlehejte vejce, osolte je a opepřete. Poté si připravte hladkou mouku a strouhanku.

2. KROK

Houby obalte v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Pak je usmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Množství surovin v receptu je orientační, upravte je vždy podle toho, kolik máte hub.

3. KROK

Do hrnce dejte vodu, ocet, bílé víno, sůl, cukr, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko a celý pepř. Postavte ho na sporák a nechte vše svařit na nálev.

4. KROK

Mezitím naplňte čisté sklenice smaženými houbovými řízečky. Pak je zalijte vroucím lákem, zavíčkujte čistým víčkem a nechte pomalu vychladnout. Již nezavařujte, pokud se víčka správně uchytí, houby vydrží bez zkažení.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů