Krkovice se sušenými houbami - postup přípravy
Krkovice se sušenými houbami, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, ohromí všechny milovníky výrazných chutí a šťavnatého masa. Příprava pokrmu je snadná.
Ingredience
Dno plechu pokryjte nadrobno nakrájenou cibulí a sušenými houbami, které předem namočte, aspoň na dvě hodiny, do vody.
Poznámka: Použít můžete také čerstvé houby.
Na ingredience položte plátky vepřové krkovice, které posypte drceným kmínem, solí a pepřem. Pokrm zalijte vodou, ve které jste namáčeli houby a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut.
Po upečení pokrm zalijte smetanou ke šlehání a pokračujte v pečení dalších 30 minut. Jakmile omáčka zhoustne, servírujte ji s masem a houskovým knedlíkem.
Tip: Místo houskového knedlíku můžete podávat i vařené brambory nebo rýži.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem