Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové karbanátky s cibulí a gothajem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové karbanátky s cibulí a gothajem - postup přípravy

Pokud nevíte, co přichystat k večeři, vyzkoušejte bramborové karbanátky s cibulí a gothajem podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jedná se o jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.

Ingredience pro:
19 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Oloupané brambory dejte vařit do osolené vody. Cibuli nakrájejte najemno a zvolna ji smažte na rozpáleném oleji. Gothaj nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ho na pánev k cibuli. Obojí smažte dozlatova.  

2. KROK

Vařené brambory ještě horké mírně rozšťouchejte a zasypte je moukou. Společně je dobře promíchejte a na deset minut přiklopte pokličkou. Po uplynutí dané doby můžete brambory rozšťouchat důkladněji.  

3. KROK

Z dozlatova osmažené cibule a salámu slijte přebytečný olej a přidejte je k rozšťouchaným bramborám. Vše důkladně promíchejte a rukama pak vytvořte hladké karbanátky, které smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

4. KROK

V případě, že se karbanátky budou rozpadat, můžete do těsta přidat ještě mouku. Ideální přílohou k bramborovým karbanátkům je například zeleninový salát. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů