Hovězí na divoko se zeleninovou omáčkou - postup přípravy
Hovězí na divoko je skvělou volbou pro milovníky výrazných chutí. Díky receptu z Youtube kanálu, Vaříme s Mozkem, si můžete užít to nejšťavnatější maso.
Základ
Příloha
Hovězí maso prošpikujte kousky uzeného špeku a ze všech stran ho ochuťte solí a pepřem. Maso, na pánvi s rozpáleným olejem, smažte, z každé strany, přibližně 3 minuty, aby se zatáhlo.
Tip: Aby se vám špek do masa lépe zapracovával, vložte ho před použitím na 30–60 minut do mrazáku.
Maso z pánve vyjměte a odložte ho bokem. Na výpeku následně smažte, nahrubo nakrájenou, cibuli s nakrájeným celerem, petrželí a oloupanou mrkví po dobu 3–4 minut.
K zelenině přidejte kuličky jalovce, nové koření, cukr a rajčatový protlak. Ingredience promíchejte a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Zeleninu vložte do pekáče, zasypte ji sušeným tymiánem a zalijte ji červeným vínem.
Do pekáče vlijte také vývar, směs promíchejte a vložte do ní maso. Pokrm zakryjte a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 120–150 minut.
Tip: Nemáte-li k dispozici vývar, můžete zeleninu zalít vodou. Během pečení maso aspoň jednou obraťte a průběžně ho polévejte šťávou z pekáče.
Upečené maso vyjměte a podávejte ho nakrájené na plátky. Zeleninu s výpekem rozmixujte a případně ji dosolte.
Tip: Hovězí na divoko servírujte s omáčkou a bramborovým, nebo houskovým, knedlíkem. Maso můžete podávat také s brambory, hranolky nebo rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem