Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na divoko se zeleninovou omáčkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 166 minut

Hovězí na divoko se zeleninovou omáčkou - postup přípravy

Hovězí na divoko je skvělou volbou pro milovníky výrazných chutí. Díky receptu z Youtube kanálu, Vaříme s Mozkem, si můžete užít to nejšťavnatější maso.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso prošpikujte kousky uzeného špeku a ze všech stran ho ochuťte solí a pepřem. Maso, na pánvi s rozpáleným olejem, smažte, z každé strany, přibližně 3 minuty, aby se zatáhlo. 

2. KROK

Tip: Aby se vám špek do masa lépe zapracovával, vložte ho před použitím na 30–60 minut do mrazáku.

3. KROK

Maso z pánve vyjměte a odložte ho bokem. Na výpeku následně smažte, nahrubo nakrájenou, cibuli s nakrájeným celerem, petrželí a oloupanou mrkví po dobu 3–4 minut. 

4. KROK

K zelenině přidejte kuličky jalovce, nové koření, cukr a rajčatový protlak. Ingredience promíchejte a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Zeleninu vložte do pekáče, zasypte ji sušeným tymiánem a zalijte ji červeným vínem. 

5. KROK

Do pekáče vlijte také vývar, směs promíchejte a vložte do ní maso. Pokrm zakryjte a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 120–150 minut.

Tip: Nemáte-li k dispozici vývar, můžete zeleninu zalít vodou. Během pečení maso aspoň jednou obraťte a průběžně ho polévejte šťávou z pekáče.

6. KROK

Upečené maso vyjměte a podávejte ho nakrájené na plátky. Zeleninu s výpekem rozmixujte a případně ji dosolte. 

7. KROK

Tip: Hovězí na divoko servírujte s omáčkou a bramborovým, nebo houskovým, knedlíkem. Maso můžete podávat také s brambory, hranolky nebo rýží.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů