Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krůtí prsa po myslivecku

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Krůtí prsa po myslivecku - postup přípravy

Tato omáčka se velmi podobá svíčkové, hlavní charakter jí ale dávají houby. Je také mnohem jemnější, právě tak akorát ke krůtím prsíčkům. O svůj osvědčený recept se podělila paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm očištěnou a jemně nasekanou cibulku dorůžova. Přidejte na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a nechte ji chvilku restovat spolu s cibulí.

2. KROK

Když mrkev zežloutne, přidejte do hrnce krůtí prsa a ze všech stran je nechte zatáhnout. Vše trochu osolte, přidejte bobkový list a nové koření, přihoďte hrst pokrájených a předem namočených sušených hub, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste, dokud není maso měkké.

3. KROK

Maso vyjměte z hrnce a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Vedle v misce rozmíchejte dvě lžíce hladké mouky s trochou mléka a tuto směs za stálého míchání vlijte do omáčky na zahuštění. Chvilku míchejte, aby se mouka nesrazila. Poté přilijte smetanu a omáčku dochuťte solí, cukrem a kouskem másla.

4. KROK

Krůtí maso nakrájejte na plátky a servírujte jej přelité omáčkou, spolu s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů