Krůtí prsa po myslivecku

i Zdroj fotografie: Lenka Sedláčková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Krůtí prsa po myslivecku - postup přípravy

Tato omáčka se velmi podobá svíčkové, hlavní charakter jí ale dávají houby. Je také mnohem jemnější, právě tak akorát ke krůtím prsíčkům. O svůj osvědčený recept se podělila paní Lenka Sedláčková.
1. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm očištěnou a jemně nasekanou cibulku dorůžova. Přidejte na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a nechte ji chvilku restovat spolu s cibulí.

2. KROK

Když mrkev zežloutne, přidejte do hrnce krůtí prsa a ze všech stran je nechte zatáhnout. Vše trochu osolte, přidejte bobkový list a nové koření, přihoďte hrst pokrájených a předem namočených sušených hub, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste, dokud není maso měkké.

3. KROK

Maso vyjměte z hrnce a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Vedle v misce rozmíchejte dvě lžíce hladké mouky s trochou mléka a tuto směs za stálého míchání vlijte do omáčky na zahuštění. Chvilku míchejte, aby se mouka nesrazila. Poté přilijte smetanu a omáčku dochuťte solí, cukrem a kouskem másla.

4. KROK

Krůtí maso nakrájejte na plátky a servírujte jej přelité omáčkou, spolu s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 497 hlasů
Nahlásit chybu
56 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt