Koláč se slaninou a sýrem s kukuřicí - postup přípravy
Koláč se slaninou a sýrem kombinuje slané chutě se sladkou chutí kukuřice. Pokrm je ideální k servírování k obědu, večeři nebo jako slané pohoštění na oslavách.
Ingredience
Slaninu nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji po dobu 2–3 minut, společně s kukuřicí.
Poznámka: Použijte konzervovanou kukuřici bez nálevu.
Směs odstavte z tepla a smíchejte ji s, nadrobno nakrájenou, jarní cibulkou, vejci a ovesnými vločkami. Do směsi přidejte smetanu ke šlehání a vložte ji do formy na pečení, kde ji zasypte nastrouhaným sýrem.
Tip: Můžete použít Mozzarellu, ale také Čedar nebo Goudu.
Koláč se slaninou a sýrem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Pokrm servírujte teplý a nakrájený na kousky. Pochutnáte si na něm ale také za studena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfach und lecker