Vínová kolečka jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Vyzkoušejte rychlý recept na křehká vínová kolečka z pouhých 5 ingrediencí. Cukroví se skvěle hodí jako součást slavnostní tabule a doslova se rozplývají na jazyku.
Těsto
Na obalení
Změklý margarín smíchejte s moukou a bílým vínem. Vzniklé těsto zabalte do sáčku a vložte ho do lednice na 12–24 hodin.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.
Vychlazené těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka. Z každého kolečka vykrojte střed a cukroví vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem.
Vínová kolečka pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 6–8 minut.
Poznámka: Teplota a doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Kolečka by měla být upečená do růžova.
Po upečení, ještě horké, cukroví obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru, dle vlastní chuti.
Tip: Aby vám cukroví co nejdéle vydrželo, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě na temném a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: LuMiJa –