Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový dort s krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený sušenkový dort s krémem - postup přípravy

Rádi trávíte čas jinými aktivitami, než celodenním pečením a vařením? Pak vám udělá radost tento rychlý a jednoduchý recept na nepečený sušenkový dort. Potěšit jím můžete nejen rodinné příslušníky, ale i návštěvu. Zvládne ho dokonce i amatérský cukrář začátečník! A ušetřené minuty nakonec věnujete jen sobě.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v míse smíchejte změklé máslo s moučkovým cukrem.




Dále rozmixujte mascarpone společně se zakysanou smetanou do hladké směsi. Nakonec máslo s cukrem zašlehejte do smetanového krému a náplň do dezertu je hotová.

Nyní si k ruce vezměte zapékací misku nebo menší plech. Na jeho dno vyskládejte máslové sušenky pokapané mlékem.

Na tento sušenkový základ naneste vrstvu krému a rovnoměrně rozprostřete.

Takto postup opakujte asi třikrát, abyste získali tři patra. Zakončovat budete zákusek krémovou náplní.

Povrch dezertu posypte ještě po celé ploše drcenými sušenkami, které vám zbyly. Vše dejte chladit do lednice alespoň na 8 hodin.

Vychlazený a ztuhlý dezert pokrájejte na stejně velké porce a podávejte třeba se šálkem kakaa, čaje, nebo kávy. Pokud si budete chtít zákusek ozvláštnit, je možné prokládat jednotlivé vrstvy krému a sušenek i kompotovaným ovocem. Hodit se budou třeba meruňky, broskve, třešně, nebo jahody. Možné je proložit dezert i jemně mletými oříšky (vlašskými a lískovými) či drcenou hořkosladkou čokoládou. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů