Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové sušenky s bílou čokoládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Kakaové sušenky s bílou čokoládou - postup přípravy

Kakaové sušenky s bílou čokoládou jsou rychlé, snadné, křehké a rozplývají se v ústech. Jsou ideální pochoutkou, až vás o Vánocích navštíví rodina a přátelé.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich slunečnicový olej a vanilkový extrakt. 

2. KROK

Přidejte vejce, kukuřičný škrob, kakao, kypřicí prášek do pečiva a mouku. 

Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. Mouku přidejte nadvakrát, díky tomu se ingredience lépe spojí.

3. KROK

Uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky o průměru 3 cm, z kterých vytvořte kuličky. Ty odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, kde v jejich středu vytvořte důlky. 

Tip: Důlky vytvoříte snadno pomocí rukojeti vařečky.

4. KROK

Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, vložte ji do cukrářského sáčku a aplikujte ji do každého důlku v sušenkách. 

5. KROK

Na bílou čokoládu položte kousek tmavé čokolády a kakaové sušenky skladujte v suchu, na tmavém místě a v uzavřené nádobě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů