Rychlé nivové karbanátky s česnekem - postup přípravy
Připravte si zajímavou alternativu k tradičnímu masovému pokrmu. Rychlé nivové karbanátky, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, si zamilujete.
Základ
Na obalení a smažení
Příloha
Nastrouhanou nivu smíchejte s vejci, droždím, majoránkou, špetkou soli a strouhankou. Přidejte prolisovaný česnek a ingredience důkladně zamíchejte.
Z těsta vytvářejte karbanátky o libovolné velikosti, které smažte na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty.
Tip: Usmažené karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Rychlé nivové karbanátky servírujte s vařeným bramborem a tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem