Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Placky z hlávkového zelí s jogurtovým dresingem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Placky z hlávkového zelí s jogurtovým dresingem - postup přípravy

Pokud nevíte, co si počít s hlávkovým zelím, které máte doma, připravte si tento jednoduchý recept. Placky z hlávkového zelí můžete podávat jako lehký oběd nebo večeři, ale můžete si na nich pochutnat také jako na zajímavé svačince. Připravíte je za chviličku.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Placky

Dresing

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí očistěte a sejměte z něj první vrstvu listů. Poté hlávku zelí rozkrojte na polovinu a odkrojte z každé poloviny košťál. Následně zelí nařežte na pruhy o šířce 2 cm. 

2. KROK

Zelí vložte do robotu a nasekejte ho na drobné kousky. Nasekané zelí zalijte vodou a přiveďte ji k varu. 

Tip: Pokud nemůžete použít robota, můžete zelí jednoduše nakrájet na malé nudličky pomocí nože.

3. KROK

Zelí vařte pod pokličkou 10 minut a poté jej zamíchejte. Zelí sceďte a nakrájejte cibuli nadrobno. Na pánvi s rozehřátým olejem cibuli smažte asi 3 minuty a poté k ní prolisujte oloupaný česnek. Vše zamíchejte a pánev sundejte z tepla. 

4. KROK

Nyní vložte zelí do mísy a přimíchejte k němu osmaženou cibuli s česnekem a dvě vejce s tymiánem, solí, pepřem, chilli a moukou. Vše důkladně zamíchejte.

5. KROK

Nyní rozehřejte pánev s olejem a ze směsi v míse vytvořte malé placičky, které smažte z každé strany přibližně 3 minuty, dozlatova.

Tip: Usmažené placky z hlávkového zelí pokládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Po usmažení placek si připravte rychlý dresing. Bílý jogurt v míse smíchejte s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekaným koriandrem. 

Tip: Dresing podávejte s hotovými smaženými plackami, které skvěle chutnají teplé, ale také zastudena.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů