Křehké tyčinky s čokoládou a vanilkou - postup přípravy
Křehké tyčinky s čokoládou potěší všechny milovníky drobného vánočního cukroví. Výhodou jejich přípravy je rychlost a jednoduchost, kterou ocení i začínající kuchaři.
Těsto
Poleva
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, klasickým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte olej a míchejte, dokud se ingredience nepropojí. Do směsi vsypte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte.
Do těsta zapracujte čokoládové sypání a poté ho rozdělte na čtyři části. Z každého kousku těsta vytvořte váleček o průměru 1,5 cm, který rozdělte na tyčinky o délce 5–6 cm.
Tyčinky vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Postup opakujte i u ostatních částí těsta.
Tyčinky nechte chvíli volně chladnout a poté jejich okraje namočte do rozpuštěné čokolády, kterou nechte zaschnout.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.
Křehké tyčinky s čokoládou uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na suchém, tmavém a chladném místě. Díky tomu vydrží dlouho čerstvé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty