Linecké měsíčky máčené v čokoládě - postup přípravy
Vyzkoušejte linecké měsíčky máčené v čokoládě, které jsou jemné, křehké a obsahují osvěžující náplň. Tato lahůdka skvěle doplní každé vánoční pohoštění.
Těsto
Náplň
Na plech
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s droždím, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Ingredience mícháním spojte a přidejte k nim vaječný žloutek.
Do směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte hladké těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte a přidávejte ji po částech.
Těsto rozdělte na 2 části. Jednu z nich zabalte do sáčku, aby těsto nevysychalo. Druhou část vyválejte na plát o výšce 0,3 cm a vykrojte z ní měsíčky. Stejný postup opakujte také u druhé části těsta.
Tip: Aby se těsto na váleček nelepilo, válejte ho přes fólii.
Vykrojené kousky těsta vyskládejte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Měsíčky by měly být upečené dozlatova.
V misce smíchejte marmeládu s droždím a směsí slepte každé dva měsíčky k sobě. Polovinu každého měsíčku potřete marmeládou a obalte v oříšcích. Druhou polovinu obalte v rozpuštěné čokoládě.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut.
Linecké měsíčky ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou a nechte je zaschnout. Poté je podávejte v ozdobných papírových košíčcích, které jim dodají slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: حلويات إقتصادية و راقية