Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaové crinkles neboli popraskané sušenky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Kakaové crinkles neboli popraskané sušenky - postup přípravy

Kakaové crinkles jsou vánočním cukrovím, které vás a vaše hosty zaujme už na první pohled. Jejich výhodou je nejen skvělá chuť, ale také rychlost a jednoduchost přípravy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte cukr s kakaovým práškem, moukou a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.

2. KROK

Do suché směsi přidejte změklé máslo. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim směs vajec, špetky soli a vanilkového extraktu. 

3. KROK

Uhnětené těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 90 minut do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Z těsta odebírejte kousky velikosti lžičky, ze kterých vytvořte kuličky. 

4. KROK

Kuličky obalte v moučkovém cukru a vyskládejte je na plech pokrytým pečicím papírem. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 12 minut.

Tip: Pokud chcete, můžete některé z kuliček upéct neobalené v cukru.

5. KROK

Po upečení nechte kakaové crinkles chvíli chladnout na plechu a poté je přesuňte na chladící mřížku, kde je nechte vychladnout úplně. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů