Kakaové crinkles neboli popraskané sušenky - postup přípravy
Kakaové crinkles jsou vánočním cukrovím, které vás a vaše hosty zaujme už na první pohled. Jejich výhodou je nejen skvělá chuť, ale také rychlost a jednoduchost přípravy.
Ingredience
V míse od robota smíchejte cukr s kakaovým práškem, moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.
Do suché směsi přidejte změklé máslo. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim směs vajec, špetky soli a vanilkového extraktu.
Uhnětené těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 90 minut do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Z těsta odebírejte kousky velikosti lžičky, ze kterých vytvořte kuličky.
Kuličky obalte v moučkovém cukru a vyskládejte je na plech pokrytým pečicím papírem. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 12 minut.
Tip: Pokud chcete, můžete některé z kuliček upéct neobalené v cukru.
Po upečení nechte kakaové crinkles chvíli chladnout na plechu a poté je přesuňte na chladící mřížku, kde je nechte vychladnout úplně.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты