Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 varianty nepečených kuliček ze salka

2 varianty nepečených kuliček ze salka - postup přípravy

Slazené kondenzované mléko je skvělým základem pro některé druhy cukroví. Lze z něj připravit například )světlé a tmavé kuličky, které se od sebe budou chutí výrazně lišit

Ingredience pro:
1 porce

Kakaové kuličky

Kokosové kuličky s mandlí

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kakaové kuličky

Do rendlíku s nepřilnavým povrchem dejte slazené kondenzované mléko. Přidejte lžíci másla a kakao. Poté na mírném plameni za stálého míchání vařte asi 10 minut. Hmota by měla výrazně ztuhnout a být lesklá. Pak ji dejte do mísy, nechte vychladnout a na hodinu ji dejte do lednice.

V misce si připravte čokoládové sypání ve tvaru granulek. Z hmoty vytvarujte kuličku požadované velikosti. Můžete si namazat prsty máslem, aby vám to šlo lépe. Poté každou kuličku obalte v čokoládovém sypání.

2. KROK

Kokosové kuličky s mandlí

Do rendlíku s nepřilnavým povrchem dejte slazené kondenzované mléko. Přidejte lžíci másla a kokos. Poté směs na mírném plameni za stálého míchání vařte, dokud nebude hutná. Následně ji dejte do mísy, nechte vychladnout a na hodinu ji dejte do lednice. Mezitím si na pánvi nasucho opražte mandle.

V misce si připravte strouhaný kokos. Můžete si opět namazat prsty máslem. Z kusu hmoty udělejte placičku, dejte do ní mandli a vytvarujte kuličku požadované velikosti. Každou kuličku obalte v kokosu a podávejte.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů