Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sardinková pomazánka s pažitkou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Sardinková pomazánka s pažitkou - postup přípravy

Připravte si sardinkovou pomazánku plnou bohatých chutí. Obsahuje rozmanité ingredience, je osvěžující, výživná a ideální ke snídani i na slavnostní jednohubky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ze sardinek odstraňte přebytečné šupiny, kosti a rozmačkejte je vidličkou. Šalotku nakrájejte na větší kousky, které vložte do mixéru a rozmixujte je najemno. 

2. KROK

Ve větší misce smíchejte sardinky se šalotkou, oloupanou a rozmixovanou mrkví a s francouzskou hořčicí. Přidejte smetanový sýr, citronovou kůru, sůl, pepř a nasekanou pažitku.

3. KROK

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. Můžete ho umýt pomocí jedlé sody, kterou nezapomeňte důkladně opláchnout.

4. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte a sardinkovou pomazánku nechte odpočívat aspoň 1 hodinu před tím, než ji budete podávat. Díky tomu se chutě jednotlivých ingrediencí dokonale propojí. 

5. KROK

Chléb nakrájejte, potřete ho olivovým olejem a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Následně krajíce pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut. 

6. KROK

Tip: Pomazánku podávejte namazanou na upečeném chlebu. Každou porci můžete ozdobit několika cherry rajčátky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů