Sardinková pomazánka s pažitkou - postup přípravy
Připravte si sardinkovou pomazánku plnou bohatých chutí. Obsahuje rozmanité ingredience, je osvěžující, výživná a ideální ke snídani i na slavnostní jednohubky.
Základ
Příloha
Ze sardinek odstraňte přebytečné šupiny, kosti a rozmačkejte je vidličkou. Šalotku nakrájejte na větší kousky, které vložte do mixéru a rozmixujte je najemno.
Ve větší misce smíchejte sardinky se šalotkou, oloupanou a rozmixovanou mrkví a s francouzskou hořčicí. Přidejte smetanový sýr, citronovou kůru, sůl, pepř a nasekanou pažitku.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. Můžete ho umýt pomocí jedlé sody, kterou nezapomeňte důkladně opláchnout.
Ingredience důkladně zamíchejte a sardinkovou pomazánku nechte odpočívat aspoň 1 hodinu před tím, než ji budete podávat. Díky tomu se chutě jednotlivých ingrediencí dokonale propojí.
Chléb nakrájejte, potřete ho olivovým olejem a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Následně krajíce pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut.
Tip: Pomazánku podávejte namazanou na upečeném chlebu. Každou porci můžete ozdobit několika cherry rajčátky.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept