Čokoládové řezy s krémem ze smetany a mascarpone

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Čokoládové řezy s krémem ze smetany a mascarpone - postup přípravy

Pokud si chcete troufnout na trochu složitějšího pečení, zde máte možnost, se kterou můžete začít. Příprava těchto řezů sice nepatří mezi ty nejjednodušší, výsledek ale doopravdy stojí za to.
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Přidejte k bílkům špetku soli a vyšlehejte z nich sníh. Během šlehání k nim postupně přidejte cukr. Poté do sněhu zašlehejte žloutky. V jiné misce smíchejte kakao s moukou a prosejte směs do těsta, následně vše promíchejte.

2. KROK

Rozprostřete těsto rovnoměrně na plech (38,5 x 29,5 cm) vyložený pečicím papírem a dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 15 minut. Po upečení seřízněte okraje korpusu a ponechte si je na později. Dále těsto rozdělte na dvě poloviny. Každou poté podélně rozřízněte na dva pláty, čímž získáte čtyři stejné pláty těsta.

3. KROK

Nyní se můžete vrhnout na přípravu krému. Vyšlehejte zakysanou smetanu a postupně k ní zašlehávejte moučkový cukr a mascarpone. Nakonec k ní prosejte i kakao a vše důkladně promíchejte metličkou. Na servírovací tác položte první plát těsta a potřete ho krémem. Opakujte se všemi pláty těsta. Zároveň krém naneste i na boky dezertu.

4. KROK

Odřezky z těsta, které jste si uchovali, rozmixujte a naneste je na boky dezertu. Mléko nalijte do misky, přidejte k němu rozpuštěné máslo a nalámanou čokoládu na kousky. Směs dejte rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté z ní vymíchejte hladkou polevu. Tou dezert ozdobte a máte hotovo, po vychlazení v lednici ho můžete podávat. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 257 hlasů
Nahlásit chybu
105 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty