Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené uzlíky s vanilkou a pomerančem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Smažené uzlíky s vanilkou a pomerančem - postup přípravy

Připravte si nadýchanou sladkou pochoutku, která se rozplývá v ústech. Smažené uzlíky jsou ideální jako sladká snídaně, ale také dezert k odpolední kávě a čaji.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Těsto

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušené droždí smíchejte s vodou, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou, cukrem a olejem. Ingredience promíchejte a přidejte k nim mouku se solí.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte a mouku přidejte nadvakrát.

2. KROK

Uhněťte těsto, do kterého zapracujte změklé máslo. Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě.

3. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 10 stejných kousků o hmotnosti cca 51 g. Z každého kousku vytvořte váleček, jehož konce přeložte přes sebe. 

Tip: Při tvoření uzlíků se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

4. KROK

Uzlíky odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 20 minut. Následně je smažte v rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany.

Tip: Smažené uzlíky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk a poté je obalte v cukru.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů