Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový dezert s ovocem a sušenkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Pudinkový dezert s ovocem a sušenkami - postup přípravy

Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny při pečení koláčů a piškotů? Pak se vám bude jistě zamlouvat pudinkový dezert s čerstvým ovocem a sušenkami, který je kromě jiného velice osvěžující. Dopřát si ho můžete třeba řádně vychlazený během parných letních dní.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte banán a nakrájejte ho na tenčí plátky. Poté zbavte slupky i jablko s kiwi a rovněž pokrájejte, tentokrát ale na menší kostky. Jahody omyjte, zbavte je stopek a překrojte na čtvrtky. Možné je vytvořit i menší kusy.




Příprava pudinkového krému a kompletace dezertu

Nyní si nalijte do velkého hrnce mléko a v něm rozpusťte karamelový pudink v prášku. Pak tekutinu přiveďte k varu a vařte při stálém míchání až do zhoustnutí. Pudink můžete dle chuti i osladit cukrem.

Hmotu nakonec odstavte z plotny. Nakonec se pusťte do kompletace dezertu. Do silikonové formy anebo zapékací misky vymazané olejem vložte pokrájené ovoce, na něj poklaďte nalámané sušenky a vše přelijte vařeným karamelovým pudinkem. Nádobu překryjte potravinovou fólií a až pudinková směs zchladne, dejte zákusek tuhnout do lednice přes noc.

Servírování pudinkového dezertu s ovocem a sušenkami

Následující den vyjměte pudinkový dezert s příchutí karamelu z lednice a dozdobte dle preferencí karamelovou omáčkou a opraženými plátky mandlí. Podávejte pokrájené na menší porce třeba s šálkem kvalitní kávy. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů