Pudinkový dezert s ovocem a sušenkami

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pudinkový dezert s ovocem a sušenkami - postup přípravy

Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny při pečení koláčů a piškotů? Pak se vám bude jistě zamlouvat pudinkový dezert s čerstvým ovocem a sušenkami, který je kromě jiného velice osvěžující. Dopřát si ho můžete třeba řádně vychlazený během parných letních dní.

Nejprve si oloupejte banán a nakrájejte ho na tenčí plátky. Poté zbavte slupky i jablko s kiwi a rovněž pokrájejte, tentokrát ale na menší kostky. Jahody omyjte, zbavte je stopek a překrojte na čtvrtky. Možné je vytvořit i menší kusy.

Příprava pudinkového krému a kompletace dezertu

Nyní si nalijte do velkého hrnce mléko a v něm rozpusťte karamelový pudink v prášku. Pak tekutinu přiveďte k varu a vařte při stálém míchání až do zhoustnutí. Pudink můžete dle chuti i osladit cukrem.

Hmotu nakonec odstavte z plotny. Nakonec se pusťte do kompletace dezertu. Do silikonové formy anebo zapékací misky vymazané olejem vložte pokrájené ovoce, na něj poklaďte nalámané sušenky a vše přelijte vařeným karamelovým pudinkem. Nádobu překryjte potravinovou fólií a až pudinková směs zchladne, dejte zákusek tuhnout do lednice přes noc.




Servírování pudinkového dezertu s ovocem a sušenkami

Následující den vyjměte pudinkový dezert s příchutí karamelu z lednice a dozdobte dle preferencí karamelovou omáčkou a opraženými plátky mandlí. Podávejte pokrájené na menší porce třeba s šálkem kvalitní kávy. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 123 hlasů
Nahlásit chybu
135 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty