Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dezert s mléčným krémem a cukrářskými piškoty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dezert s mléčným krémem a cukrářskými piškoty - postup přípravy

Lahodný dezert lze připravit i z levných ingrediencí. O tom se můžete přesvědčit v následujícím receptu. Ten zvládne skutečně každý. Z výsledné chuti budete unesení nejen vy, ale i celá vaše rodina. Zamlsejte si kdykoliv se vám jen zachce!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si do většího hrnce vložíte máslo a rozpustíte ho. Přitom udržujte středně silný plamen. Dále k němu přidejte hladkou mouku a promíchejte v jakousi drobenku. Tu přelijte litrem mléka a vařte do zhoustnutí.




Mezitím krém ještě oslaďte krupicovým cukrem a dochuťte vanilkovou esencí. Až bude hotovo, vše odstavte a nechte zchladnout. Posléze krémovou náplň rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.

Kompletace mléčného dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Nyní si k ruce vezměte zapékací misku o rozměrech 20 x 30 centimetrů a do ní vyskládejte cukrářské piškoty. Dno by mělo být zcela pokryto. Posléze nalijte do nádoby část mléčného krému, opět naskládejte piškoty a takto opakujte asi 3x.

Dezert zakončete krémem a přelijte čokoládovou polevou (z horké smetany a hořké či mléčné čokolády). Nechte tuhnout v lednici alespoň pět hodin.

Servírování mléčného dezertu + tipy na vylepšení

Ztuhlý a vyhlazený dezert s mléčnou náplní podávejte pokrájený na stejně velké porce. Hodit se k zákusku bude například šálek čaje, kávy, nebo kakaa. Přejeme vám dobrou chuť. Pokud byste chtěli dezert plnější chuti, nahraďte mléko v krému smetanou na vaření. Možné je do části krému přidat i rozpuštěnou čokoládu nebo kakaový prášek.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů