Šlehaný med bez přidaného cukru - postup přípravy
Připravte si šlehaný med, podle snadného receptu, který neobsahuje žádný přidaný cukr, a můžete jím nahradit karamel. Až ochutnáte tento med, už nebudete chtít jiný.
Ingredience
Před přípravou vložte med na 15 minut do lednice – musí být studený. Poté oba druhy medu smíchejte a šlehejte 8–10 minut.
Poznámka: Dbejte na to, aby byl med pravý a kvalitní. Náhražky medu nebo nekvalitní produkty by se vám nemuselo podařit vyšlehat do požadované podoby.
Poté, co med získá krémovou konzistenci, vlijte ho do sterilizované sklenice, kterou pevně uzavřete víkem.
Tip: Čím víc bude váš druhý med krystalizovat, tím bude šlehaný med krémovější, světlejší a hustější.
Šlehaný med uchovávejte v lednici a poté ho použijte dle potřeby.
Poznámka: Sterilizace sklenice je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejího obsahu bakteriemi.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept