Piškotová roláda s mandarinkami a šlehačkou

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Piškotová roláda s mandarinkami a šlehačkou - postup přípravy

Tato roláda se trochu podobá proslulé budapešťské roládě, připravuje se však z piškotového těsta a je mnohem jednodušší a velmi rychlá. O svůj osvědčený recept se s námi podělila paní Dagmar Kazdová.
1. KROK

Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do bělavé a nadýchané pěny. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, který střídavě s moukou zapracujte v několika fázích do žloutkové pěny.

Hotové těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 7 až 10 minut. Těsto musí po upečení zůstat světlé, aby nebylo přesušené. Korpus nechte zvolna vychladnout a poté z něj sloupněte pečicí papír.

2. KROK

Zatímco těsto chladne, vyšlehejte smetanu do pevné pěny spolu se ztužovačem. Část šlehačky odložte stranou na ozdobení rolády.

Konzervované mandarinky slijte a nechte je okapat. Pár kousků si nechte stranou na ozdobení rolády a zbytek nakrájejte na větší kousky, které stěrkou jemně vmíchejte do vyšlehané šlehačky.

3. KROK

Směs šlehačky a pokrájených mandarinek rozetřete po celé ploše upečeného a zchladlého korpusu a stočte jej s pomocí pečicího papíru do pevné rolády. Její povrch postříkejte čokoládovou polevou a nechte ji v lednici chvíli ztuhnout.

Odloženou šlehačkou naplňte zdobicí sáček, vytvořte na povrchu rolády zdobení a poklaďte jej odloženými mandarinkami, které proložte čokoládovými filigrány. Roládu vložte do lednice alespoň na 4 hodiny vychladit a ztuhnout, nakrájejte na porce a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 134 hlasů
Nahlásit chybu
122 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt