Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý ovesný koláč s kousky ovoce

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý ovesný koláč s kousky ovoce - postup přípravy

Připravte si zdravější, ale neméně chutnou, alternativu k tradičním sladkým dezertům. Rychlý ovesný koláč můžete servírovat k odpolední kávě i jako originální snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vločky zalijte mlékem a nechte je 5–10 minut bobtnat. Kandované třešně rozkrojte na poloviny a jablko na menší kousky. 

Poznámka: Před krájením jablko oloupejte a zbavte ho jádřince.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce s medem, špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva. Směs následně smíchejte s vločkami a kandovaným ovocem. 

3. KROK

Dortový ráfek vymažte olejem a těsto do něj rovnoměrně rozprostřete. Posypte ho jablky, kandovanými třešněmi a kousky másla. Následně dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Po upečení vyjměte rychlý ovesný koláč z dortového ráfku a po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů