Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné šneky se skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečné šneky se skořicí - postup přípravy

Nezáleží na tom, jestli chystáte sešlost s přáteli, oslavu či jen chcete udělat radost svým blízkým. Jablečné šneky se hodí k téměř jakékoliv příležitosti. A pokud vám zbydou nějaké navíc, poslouží i jako ideální svačinka do práce či do školy.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy nalijte mléko, přidejte cukr, sůl, droždí a vyšlehejte metličkou. Přidejte jedno celé vejce, jeden žloutek a opět zašlehejte. Dodejte máslo nakrájené na kostičky a mouku. Těsto nyní ručně zpracujte ručně do nelepivého a jednolitého bochánku. Zakryjte mísu utěrkou a nechejte vykynout 40 minut na teplém místě. Mezitím se vrhněte na přípravu náplně. Jablka oloupejte, zbavte stopek a nastrouhejte nahrubo.

2. KROK

Vložte je do rozehřáté pánve, zasypejte cukrem, skořicí a nechejte společně prosmažit. Po vykynutí těsto rozválejte do zhruba 1 cm tlustého obdélníku a rozložte na něj jablečnou náplň. Nakrájejte těsto na osm proužků a všechny stočte do šneka. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a šneky na ni vyskládejte. V menší mističce smíchejte bílky s mlékem a výslednou směsí šneky potřete. Vložte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20 minut. Poté můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů