Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánové řezy s čokoládou a krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Banánové řezy s čokoládou a krémem - postup přípravy

Pokud neradi trávíte mnoho času v kuchyni, ale chcete si pochutnat na něčem sladkém, připravte si rychlé banánové řezy s čokoládou. Jsou úžasně nadýchané.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Korpus

Na plech

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krém. Vejce s cukrem šlehejte 1 minutu, dokud nevznikne pěna. Do směsi přidejte vanilkový pudink v prášku, a jakmile se ingredience propojí, také mouku. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte 10 lžic vlažného mléka a vzniklou hmotu vmíchejte do hrnce s teplým mlékem. Směs přiveďte k varu a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Poté ji odstavte z tepla a vešlehejte do ní vanilkový extrakt. 

3. KROK

Základ na krém přelijte do mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Tip: Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

4. KROK

Zatím šlehejte v samostatné míse máslo po dobu 2 minut. Do něj pak vešlehejte vychladlý krém, který odložte bokem. Poté pokračujte s přípravou těsta na korpus. 

5. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile vznikne světlá pěna, za stálého šlehání do ní přidejte olej. 

6. KROK

Pokračujte ve šlehání a postupně přidejte také mléko a nakonec mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaovým práškem. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.

7. KROK

Do vzniklého kakaového těsta postupně vmíchejte sníh z bílků s pomerančovou kůrou a těsto vylijte na plech, vymazaným máslem a vysypaným moukou. Korpus následně pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 20 minut. 

8. KROK

Nyní připravte náplň. Kolečka banánů polijte polovinou množství pomerančové šťávy a do druhé půlky vmíchejte rum. Tekutinou s rumem navlhčete upečený korpus, který potřete polovinou množství krému. 

9. KROK

Krém pokryjte banánovými kolečky, ta zakryjte druhou polovinou krému a celý dezert polijte čokoládovou polevou. Připravíte ji smícháním rozpuštěné čokolády s olejem.

10. KROK

Banánové řezy s čokoládou nechte 2 hodiny odpočívat v pokojové teplotě a poté je vložte na 5 hodin do lednice. Po vychlazení dezert servírujte nakrájený na kousky. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů