Banánové řezy s čokoládou a krémem - postup přípravy
Pokud neradi trávíte mnoho času v kuchyni, ale chcete si pochutnat na něčem sladkém, připravte si rychlé banánové řezy s čokoládou. Jsou úžasně nadýchané.
Krém
Korpus
Na plech
Náplň
Poleva
Nejprve připravte krém. Vejce s cukrem šlehejte 1 minutu, dokud nevznikne pěna. Do směsi přidejte vanilkový pudink v prášku, a jakmile se ingredience propojí, také mouku.
Do směsi vmíchejte 10 lžic vlažného mléka a vzniklou hmotu vmíchejte do hrnce s teplým mlékem. Směs přiveďte k varu a vařte ji 3–4 minuty, do zhoustnutí. Poté ji odstavte z tepla a vešlehejte do ní vanilkový extrakt.
Základ na krém přelijte do mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
Zatím šlehejte v samostatné míse máslo po dobu 2 minut. Do něj pak vešlehejte vychladlý krém, který odložte bokem. Poté pokračujte s přípravou těsta na korpus.
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem. Jakmile vznikne světlá pěna, za stálého šlehání do ní přidejte olej.
Pokračujte ve šlehání a postupně přidejte také mléko a nakonec mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaovým práškem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.
Do vzniklého kakaového těsta postupně vmíchejte sníh z bílků s pomerančovou kůrou a těsto vylijte na plech, vymazaným máslem a vysypaným moukou. Korpus následně pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 20 minut.
Nyní připravte náplň. Kolečka banánů polijte polovinou množství pomerančové šťávy a do druhé půlky vmíchejte rum. Tekutinou s rumem navlhčete upečený korpus, který potřete polovinou množství krému.
Krém pokryjte banánovými kolečky, ta zakryjte druhou polovinou krému a celý dezert polijte čokoládovou polevou. Připravíte ji smícháním rozpuštěné čokolády s olejem.
Banánové řezy s čokoládou nechte 2 hodiny odpočívat v pokojové teplotě a poté je vložte na 5 hodin do lednice. Po vychlazení dezert servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně