Nejlepší bramborové noky, které připravíte během chvilky

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nejlepší bramborové noky, které připravíte během chvilky - postup přípravy

Kombinace brambor a smažené cibulky je dokonalá. Jde o perfektní řešení pro situace, kdy potřebujete připravit něco rychlého a chutného k večeři nebo obědu. Výroba je velmi jednoduchá, rychlá a levná, protože potřebujete jen základní suroviny.
1. KROK

Brambory oškrábejte, nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce s vodou. Nemusíte přidávat velké množství vody. Stačí, když budou brambory ponořené. Aby se rychleji uvařily, můžete přidat malé množství olivového oleje, který jim také dodá zajímavou chuť. Vařte, dokud nebudou hotové. Brambory sceďte, přendejte do mísy a rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

2. KROK

Poté přidejte máslo a promíchejte. Nezapomeňte ani na koření, vejce a krupici. Znovu důkladně promíchejte, aby se vše dokonale spojilo dohromady. Nyní si nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte ji na rozpálené pánvi s trochou máslo a oleje. Až bude dozlatova, můžete ji odstavit ze sporáku.

3. KROK

Do bramborové směsi prosejte mouku a důkladně promíchejte. Vzniklé bramborové těsto přendejte do nižší nádoby a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou namočenou v oleji. Připravte si hrnec s vodou a špetkou soli. Přiveďte ji v k varu.

4. KROK

Lžící namočenou v oleji můžete snadno a pohodlně tvořit noky nebo knedlíky, které vložíte ihned do vroucí vody. Vařte je po dobu 5-7 minut a nezapomeňte do vody přidat trochu oleje, aby se na sebe jednotlivé noky nelepily. Poté je z hrnce dejte hned na talíř, zasypejte smaženou cibulkou a můžete podávat. Jíst je můžete jako samostatný pokrm, anebo je dát k masu jako netradiční přílohu. Vychutnejte si tento jednoduchý recept. Přejeme dobrou chuť!

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 3428 hlasů
Nahlásit chybu
78 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty