Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejlepší bramborové noky, které připravíte během chvilky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nejlepší bramborové noky, které připravíte během chvilky - postup přípravy

Kombinace brambor a smažené cibulky je dokonalá. Jde o perfektní řešení pro situace, kdy potřebujete připravit něco rychlého a chutného k večeři nebo obědu. Výroba je velmi jednoduchá, rychlá a levná, protože potřebujete jen základní suroviny.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Brambory oškrábejte, nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce s vodou. Nemusíte přidávat velké množství vody. Stačí, když budou brambory ponořené. Aby se rychleji uvařily, můžete přidat malé množství olivového oleje, který jim také dodá zajímavou chuť. Vařte, dokud nebudou hotové. Brambory sceďte, přendejte do mísy a rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

2. KROK

Poté přidejte máslo a promíchejte. Nezapomeňte ani na koření, vejce a krupici. Znovu důkladně promíchejte, aby se vše dokonale spojilo dohromady. Nyní si nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte ji na rozpálené pánvi s trochou máslo a oleje. Až bude dozlatova, můžete ji odstavit ze sporáku.

3. KROK

Do bramborové směsi prosejte mouku a důkladně promíchejte. Vzniklé bramborové těsto přendejte do nižší nádoby a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou namočenou v oleji. Připravte si hrnec s vodou a špetkou soli. Přiveďte ji v k varu.

4. KROK

Lžící namočenou v oleji můžete snadno a pohodlně tvořit noky nebo knedlíky, které vložíte ihned do vroucí vody. Vařte je po dobu 5-7 minut a nezapomeňte do vody přidat trochu oleje, aby se na sebe jednotlivé noky nelepily. Poté je z hrnce dejte hned na talíř, zasypejte smaženou cibulkou a můžete podávat. Jíst je můžete jako samostatný pokrm, anebo je dát k masu jako netradiční přílohu. Vychutnejte si tento jednoduchý recept. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů