Salát s uzeným kuřecím masem - postup přípravy
Pokud potřebujete svému žaludku odlehčit, připravte si chutný a výživný salát s uzeným kuřecím masem. Je osvěžující a skvěle ho doplňuje smetanový dresink.
Základ
Dresink
Oba druhy salátů nasekejte a vložte do větší mísy, kde je smíchejte s červenou i žlutou paprikou a rajčaty.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Do mísy přidejte nastrouhanou okurku s uzeným kuřecím stehnem a na proužky nakrájenou červenou cibulí. Pokračujte s přípravou dresinku.
Poznámka: Z okurky odkrojte její okraje předtím, než ji budete strouhat.
Kopr s petrželkou nasekejte najemno a bylinky smíchejte se zakysanou smetanou a olivovým olejem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte citronovou šťávu s cukrem, solí, majonézou a hořčicí.
Suroviny znovu promíchejte a dresink smíchejte s nakrájenou zeleninou.
Tip: Salát s uzeným kuřecím masem můžete podávat ihned. Skvěle ale chutná také vychlazený. Každou porci podávejte s kouskem oblíbeného pečiva.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfacher Koch