Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s vejci a hořčičným dresinkem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Zelný salát s vejci a hořčičným dresinkem - postup přípravy

Připravte si osvěžující zelný salát s vejci, který má bohatou chuť a jeho příprava nemůže být jednodušší. Skvěle se hodí k oblíbenému pečivu i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 8 minut a mezitím smíchejte nakrájené hlávkové zelí s nadrobno nakrájenou okurkou a jarní cibulkou. Z uvařených vajec vyjměte žloutky, bílky nakrájejte na proužky a přidejte je k zelenině. 

2. KROK

K ingrediencím přidejte také nasekaný kopr a připravte dresink. Uvařené vaječné žloutky smíchejte se solí, olivovým olejem, řeckým jogurtem a hořčicí. 

3. KROK

Dresink zkombinujte se zeleninou a hotový zelný salát s vejci podávejte s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masu. Chutná skvěle i vychlazený.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů