Zelný salát s vejci a hořčičným dresinkem - postup přípravy
Připravte si osvěžující zelný salát s vejci, který má bohatou chuť a jeho příprava nemůže být jednodušší. Skvěle se hodí k oblíbenému pečivu i jako příloha k masu.
Základ
Dresink
Vejce vařte 8 minut a mezitím smíchejte nakrájené hlávkové zelí s nadrobno nakrájenou okurkou a jarní cibulkou. Z uvařených vajec vyjměte žloutky, bílky nakrájejte na proužky a přidejte je k zelenině.
K ingrediencím přidejte také nasekaný kopr a připravte dresink. Uvařené vaječné žloutky smíchejte se solí, olivovým olejem, řeckým jogurtem a hořčicí.
Dresink zkombinujte se zeleninou a hotový zelný salát s vejci podávejte s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masu. Chutná skvěle i vychlazený.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frühstück mit Adelina Kocht