Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový salát se salámem a vejcem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborový salát se salámem a vejcem - postup přípravy

Bramborový salát se salámem a vejcem je klasická tradiční příloha na štědrovečerní večeři. Připravte tento propracovaný, avšak snadný recept podle paní Jany Šulcové.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na malé kostičky. Přendejte je do větší mísy a přidejte k nim najemno nakrájenou cibuli a kyselé okurky.

2. KROK

Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a na mírném plameni je vařte do změknutí. Zeleninu sceďte a nechte ji zcela vychladnout, poté ji přidejte do mísy.

3. KROK

Uvařená vejce natvrdo oloupejte a nakrájejte je spolu se salámem na malé kostičky. Hrášek sceďte a přidejte ho do mísy. Poté přilijte majonézu a lžíci hořčice.

4. KROK

Vše dochuťte solí a pepřem. Salát důkladně, ale velmi opatrně promíchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí.

5. KROK

Salát můžete ihned podávat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte chvíli odležet. Před servírováním ho můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů