Těstovinový koláč se sýrem a vejci - postup přípravy
Pokud se vám nechce složitě vyvařovat, ale rádi byste se najedli dosyta a užili si skvělou chuť pokrmu, připravte si těstovinový koláč. Je velmi snadný na přípravu.
Základ
Náplň
Na posypání
Na smažení
Těstoviny vařte v osolené vodě s olivovým olejem po dobu 9–11 minut. Poté je slijte a odložte bokem. V samostatné míse vyšlehejte vejce, ochucená solí a pepřem. Ta smíchejte s uvařenými těstovinami.
Do směsi vmíchejte nahrubo nastrouhaný sýr a začněte se smažením. Polovinu směsi rovnoměrně rozprostřete na pánev, vymazanou olivovým olejem a pokryjte ji plátkovým sýrem.
Sýr zakryjte druhou polovinou těstovin a směs pečte 10 minut, pod pokličkou. Poté na směs položte pečicí papír, pokrm obraťte a vraťte do pánve, kde ho posypte nastrouhaným sýrem.
Pokračujte v pečení dalších 10 minut a hotový těstovinový koláč servírujte teplý, nakrájený na kousky a s oblíbenou přílohou, jako je například zeleninový salát.
Tip: U přípravy salátu se můžete nechat vést postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Erstaunliche Recipes