Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstovinový koláč se sýrem a vejci

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Těstovinový koláč se sýrem a vejci - postup přípravy

Pokud se vám nechce složitě vyvařovat, ale rádi byste se najedli dosyta a užili si skvělou chuť pokrmu, připravte si těstovinový koláč. Je velmi snadný na přípravu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na posypání

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Těstoviny vařte v osolené vodě s olivovým olejem po dobu 9–11 minut. Poté je slijte a odložte bokem. V samostatné míse vyšlehejte vejce, ochucená solí a pepřem. Ta smíchejte s uvařenými těstovinami. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte nahrubo nastrouhaný sýr a začněte se smažením. Polovinu směsi rovnoměrně rozprostřete na pánev, vymazanou olivovým olejem a pokryjte ji plátkovým sýrem. 

3. KROK

Sýr zakryjte druhou polovinou těstovin a směs pečte 10 minut, pod pokličkou. Poté na směs položte pečicí papír, pokrm obraťte a vraťte do pánve, kde ho posypte nastrouhaným sýrem.

4. KROK

Pokračujte v pečení dalších 10 minut a hotový těstovinový koláč servírujte teplý, nakrájený na kousky a s oblíbenou přílohou, jako je například zeleninový salát. 

Tip: U přípravy salátu se můžete nechat vést postupem níže ve videu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Erstaunliche Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů