Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny s krémovou omáčkou a vepřovým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Těstoviny s krémovou omáčkou a vepřovým masem - postup přípravy

Připravte si těstoviny s krémovou omáčkou a vepřovým masem, které přijdou vhod v perných dnech, kdy nebudete mít čas na vaření. Jsou aromatické a dokonale zasytí.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Omáčka

Zdobení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na nudličky a těstoviny vařte 9–11 minut v osolené vodě. 

Poznámka: Čas vaření těstovin je orientační. Vždy se řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu. 

2. KROK

Maso smažte na rozpálené pánvi 3–5 minut ze všech stran. Osolte ho, ochuťte pepřem a vyjměte z pánve, jakmile začne hnědnout. Do pánve vložte máslo, které nechte rozpustit a smažte na něm na proužky nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut.

3. KROK

K cibuli vmíchejte nakrájený česnek, chilli papričky a po 2 minutách smažení do směsi vmíchejte rajčatový protlak a smetanu. Omáčku vařte 5 minut a nakonec ji ochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou. 

4. KROK

Omáčku doplňte nastrouhaným parmazánem, vraťte do ní maso a vlijte vodu. Na závěr omáčku smíchejte se slitými těstovinami. 

Tip: Těstoviny s krémovou omáčkou servírujte s nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Fleisch & Essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů