Těstoviny s krémovou omáčkou a vepřovým masem - postup přípravy
Připravte si těstoviny s krémovou omáčkou a vepřovým masem, které přijdou vhod v perných dnech, kdy nebudete mít čas na vaření. Jsou aromatické a dokonale zasytí.
Základ
Omáčka
Zdobení
Na smažení
Maso nakrájejte na nudličky a těstoviny vařte 9–11 minut v osolené vodě.
Poznámka: Čas vaření těstovin je orientační. Vždy se řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.
Maso smažte na rozpálené pánvi 3–5 minut ze všech stran. Osolte ho, ochuťte pepřem a vyjměte z pánve, jakmile začne hnědnout. Do pánve vložte máslo, které nechte rozpustit a smažte na něm na proužky nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut.
K cibuli vmíchejte nakrájený česnek, chilli papričky a po 2 minutách smažení do směsi vmíchejte rajčatový protlak a smetanu. Omáčku vařte 5 minut a nakonec ji ochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
Omáčku doplňte nastrouhaným parmazánem, vraťte do ní maso a vlijte vodu. Na závěr omáčku smíchejte se slitými těstovinami.
Tip: Těstoviny s krémovou omáčkou servírujte s nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fleisch & Essen