Rychlá koprovka s vařenými vejci - postup přípravy
Uvařte si jedinečný oběd podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Rychlá koprovka je jemná, má výraznou chuť a hodí se k vejcím i masu.
Ingredience
Vejce vařte 10 minut, nechte je vychladnout, oloupejte je a rozkrojte na polovinu. V samostatném rendlíku zaprašte rozpuštěné máslo moukou a po 2 minutách zalijte vzniklou jíšku vývarem, ve kterém ji důkladně rozmíchejte.
Po další minutě přilijte do rendlíku mléko, směs ochuťte solí, pepřem a přilijte smetanu. Omáčku vařte 5 minut a poté do ní vmíchejte nasekaný kopr.
Po dalších 3 minutách omáčku dochuťte octem, případně trochou cukru, soli, pepře a servírujte ji s vařenými vejci.
Tip: Jako přílohu můžete zvolit například vařené brambory nebo houskový knedlík.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

