Rychlý koláč s jahodami a vanilkou - postup přípravy
Rychlý koláč s jahodami a vanilkou je pochoutka, kterou zvládnete připravit během chvilky. Dopřejte si svěží kombinaci šťavnatého ovoce a jemného vanilkového aroma.
Těsto
Náplň
Na posypání
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a smíchejte je s cukrem. V samostatné míse poté vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem.
Poznámka: Vejce by měla mít pokojovou teplotu.
Přidejte smetanu s rozpuštěným máslem, mlékem a nakonec prosetou mouku. Vytvořte těsto, kterým zalijte jahody v koláčové formě, vyložené pečicím papírem.
Poznámka: Pokud máte kyselejší jahody, můžete do těsta přidat více cukru.
Rychlý koláč s jahodami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: BakingTime

