Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňková marmeláda bez želírovacího cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Meruňková marmeláda bez želírovacího cukru - postup přípravy

Meruňková marmeláda bez želírovacího cukru je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat čistou ovocnou chuť bez zbytečných přísad. Připravíte ji velmi jednoduše.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky očistěte, vypeckujte a vložte do většího hrnce, kde je smíchejte s cukrem. Ovoce nechte odpočívat 8 hodin, nejlépe přes noc. 

Tip: Pár pecek zbavte slupky a odložte je pro závěrečné plnění sklenic.

2. KROK

Na druhý den meruňky přiveďte k varu, snižte stupeň tepla na minimum a ovoce zahřívejte 5–10 minut. Obsah hrnce by neměl bublat.

3. KROK

Poznámka: Během přípravy obsah hrnce nemíchejte vařečkou, pouze občas zatřeste s celým hrncem, aby se ovoce nepřichytilo ke dnu.

4. KROK

Meruňkovou marmeládou bez želírovacího cukru naplňte sterilizované sklenice, do kterých můžete přidat i několik pecek pro aroma. Sklenice uzavřete a nechte je volně vychladnout, dnem vzhůru. Poté je skladujte v chladu a na tmavém místě.

5. KROK

Tip: Sklenice můžete sterilizovat v troubě při 120 °C po dobu 10–15 minut. Víčka sterilizujte ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Díky sterilizaci zmírníte riziko znehodnocení obsahu nádobí bakteriemi.

6. KROK

Pochoutku můžete podávat s pečivem, ale také ji použít k přípravě nejrůznějších dezertů.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 600 ml.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů