Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí roláda v trojobalu se šunkou, sýrem a kapií

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí roláda v trojobalu se šunkou, sýrem a kapií - postup přípravy

Kuřecí roláda s goudou, šunkou a kapií je na přípravu velmi snadná a docela rychlá, přesto chutná naprosto bezchybně. Vyzkoušejte oblíbený domácí recept, o nějž se s námi podělila paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsní řízky rozklepejte natenko, po obou stranách je potřete prolisovaným česnekem, osolte je, opepřete a posypejte grilovacím kořením. Poté je položte vedle sebe na kus potravinářské fólie tak, aby se plátky mírně překrývaly a vytvořily tak souvislý plát.

2. KROK

Kuřecí maso poklaďte plátky goudy, poté šunky a nakonec pokrájenou kapií. Uvedené množství ingrediencí je pouze orientační a můžete si je přizpůsobit vlastní chuti a možnostem. S pomocí kusu fólie, na němž maso leží, roládu zabalte do pevné roličky, zajistěte ji na koncích, aby se nerozbalovala, a vložte ji na 1 hodinu do lednice uležet.

3. KROK

Připravte si delší talíře s hladkou moukou, strouhankou a rozšlehaným vajíčkem. Uleželou roládu vyjměte z lednice, nechte ji chvíli odpočinout při pokojové teplotě a její povrch osušte papírovými utěrkami od přebytečné vlhkosti. Poté ji obalte nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance a položte ji do olejem či sádlem mírně vymazaného pekáče.

4. KROK

Pekáč s roládou vložte nezakrytý do trouby rozehřáté na 210 °C a nechte ji péct po dobu asi 30 minut, dokud trojobal krásně nezezlátne a maso uvnitř zcela nezměkne. Díky rozklepání masa to ale nebude trvat dlouho.

5. KROK

Hotovou roládu nechte po dopečení 5 minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte spolu s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo třeba jen se zeleninovým salátem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů