Smažená cuketa v těstíčku se smetanou - postup přípravy
Připravte si rychlý pokrm, který si zamilujete pro jeho křupavost a jemnou chuť. Smažená cuketa v těstíčku se hodí jako příloha nebo součást slavnostních mís.
Základ
Na smažení
Z cuket odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na hranolky. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, zakysanou smetanou a mouku.
Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Kousky cukety v těstíčku obalte a smažte je v rozpáleném oleji 2–3 minuty ze všech stran, dozlatova.
Tip: Usmažené cukety odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Smaženou cuketu v těstíčku servírujte samostatně nebo s oblíbeným dipem. Pochoutka se skvěle hodí také místo jednohubek nebo jako originální součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN

