Brambory se slaninou, sýrem a petrželkou - postup přípravy
Brambory se slaninou a sýrem jsou sázkou na jistotu, když se chcete rychle nasytit chutným jídlem. Skvěle kombinují jemnost zeleniny s křupavostí voňavé slaniny.
Ingredience
Oloupané brambory důkladně omyjte a nakrájejte je na menší kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 5 minut, pod pokličkou.
Poté je promíchejte, smažte dalších 5 minut, osolte je, opepřete, zasypte nakrájenou slaninou a vmíchejte do nich nadrobno nakrájený česnek.
Tip: Česnek pustí více chuti, pokud ho do směsi prolisujete.
Po 2 minutách směs zasypte nahrubo nastrouhaným sýrem, pánev přiklopte pokličkou a pokračujte ve vaření ještě 2 minuty.
Tip: Můžete použít čedar, goudu, eidam nebo jiný oblíbený sýr.
Brambory se slaninou a sýrem posypte nasekanou petrželkou a podávejte je jako hlavní chod nebo originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: KAZAN

