Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušené karbanátky se smaženými brambory

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Dušené karbanátky se smaženými brambory - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům karbanátků, tento recept vás určitě překvapí. Zkuste si karbanátky připravit tentokrát jinak, a to podle jednoduchého receptu, který budete mít hotový za půl hodiny.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso dejte do mísy a zasypte ho krupicí. Pomocí rukou mouku do masa zapracujte. 

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na větší kousky. Cibuli vložte do mísy a rozmixujte ji společně s vejci.

2. KROK

Směs vlijte do masa, přidejte koření a všechny ingredience důsledně zamíchejte. Nyní vytvořte placky o průměru přibližně 8 cm.

Tip: Aby se vám maso nelepilo na ruce, před tvorbou každého karbanátku si ruce namočte do vody.

3. KROK

V pánvi rozpalte olej a karbanátky smažte z každé strany po dobu přibližně 2 minut.

Zatímco se karbanátky smaží, oloupejte a nakrájejte brambory na větší kusy. 

4. KROK

Jakmile se karbanátky osmaží, vyndejte je z pánve a vložte do ní nakrájené brambory, které osmahněte ze všech stran – potrvá to přibližně 10 minut. 

5. KROK

Tip: Osmažené karbanátky pokládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Bílý ubrousek zvolte proto, aby vám jídlo neznehodnotila případná barva z barevných ubrousků.

6. KROK

Po usmažení brambory vyndejte, vylijte z pánve přebytečný olej a brambory vraťte zpět do pánve. Osolte je a položte na ně karbanátky. Do pánve nalijte vodu, přikryjte ji pokličkou a karbanátky s brambory duste po dobu 20 minut. Můžete podávat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů