Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort s třešňovou náplní a tvarohem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 65 minut

Dort s třešňovou náplní a tvarohem - postup přípravy

Až budete chtít ohromit své blízké něčím skutečně originálním, připravte pro ně luxusní dort s třešňovou náplní. Je vláčný, nadýchaný a má osvěžující chuť.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Třešňová náplň

Tvarohová náplň

Pusinková vrstva

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vlašské ořechy s mandlemi rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s moučkovým cukrem, moukou a nastrouhaným máslem.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku prosejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte jogurt s vaječným žloutkem a vytvořte těsto, kterým pokryjte dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.

Poznámka: Asi 3 cm těsta by měly zakrývat i stěny ráfku.

3. KROK

Nyní připravte náplň. V rendlíku smíchejte mražené třešně s cukrem a směs zahřívejte 2–3 minuty. Poté přidejte kukuřičný škrob, rozpuštěný ve vodě a pokračujte ve vaření 6–7 minut, do zhoustnutí. 

4. KROK

Náplní pokryjte těsto v ráfku a připravte tvarohovou náplň. Tvaroh vyšlehejte s cukrem, citronovou kůrou, vaječnými žloutky, škrobem a směsí pokryjte třešňovou vrstvu na dortu.   

5. KROK

Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut a mezitím připravte pusinkovou vrstvu. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a postupně do nich vešlehejte také cukr. 

6. KROK

Pusinkovou hmotou pokryjte upečený dezert, který vraťte do trouby a pokračujte v pečení ještě 15 minut. 

Tip: K aplikaci pusinkové vrstvy použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. 

7. KROK

Dort s třešňovou náplní servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Poznámka: Aby byl dezert lépe stravitelný, servírujte ho až po vychladnutí.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů