Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Malinové řezy s krémem a čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Malinové řezy s krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy

Z kakaového korpusu lze upéct lahodné malinové řezy plné ovoce, našlehané tvarohové náplně a doplněné o čokoládovou polevu. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na náplň a ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušlehejte v druhé míse do pěny, zašlehejte do ní olej a pak po lžících vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

2. KROK

Nakonec do těsta opatrně vmíchejte sníh, tak aby vše zůstalo nadýchané. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus, dokud nebude hotový.

3. KROK

Nechte korpus vychladnout. Potom ho i s papírem rozřízněte po délce na dvě stejné poloviny, korpus se s papírem bude lépe přenášet.

4. KROK

Zatímco korpus chladne, připravte si náplň. Tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, cukr a jeden ztužovač šlehačky vyšlehejte šlehačem. Ze smetany ke šlehání a druhého ztužovače vyšlehejte šlehačku a zlehka ji přimíchejte k tvarohové hmotě.

5. KROK

Polovinu krému natřete na jeden díl korpusu, dejte na něj maliny a natřete na ně zbytek krému. Přiklopte jej druhou polovinou korpusu, povrch polijte čokoládovou polevou a dozdobte podle vlastní fantazie.

6. KROK

Nechte dezert tuhnout v lednici alespoň 2 hodiny. Řezy krájejte zubatým nožem namočeným v horké vodě, aby čokoládová poleva nepopraskala.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů