Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort z luxusních karamelových sušenek Lotus Biscoff

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 65 minut

Nepečený dort z luxusních karamelových sušenek Lotus Biscoff - postup přípravy

Kdo by neznal legendární karamelové sušenky Lotus Biscoff. Báječná chuť těchto sušenek dala vzniknout už bezpočtu nejrůznějších komerčních i nekomerčních dobrot od zmrzlin až po sladké pomazánky. Při svých cestách internetem jsme narazili na recept na geniální nepečený cheescake založený právě na těchto sušenkách. A přinášíme ho i vám.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Topping

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Karamelové sušenky Lotus Biscoff vložte do elektrického mlýnku a rozdrťte je na prach. V mikrovlnné troubě rozpusťte 90 gramů másla a přilijte ho k sušenkám. Pak ještě chvíli pokračujte v mixování, dokud se máslo se sušenkami nepromísí na vlhkou směs. Tu pak vyklopte do kulaté dortové formy o průměru kolem 23 cm, upěchujte směs na dno do rovnoměrné vrstvy a vložte je do lednice do té doby, než připravíte náplň.

2. KROK

V malé misce smíchejte práškovou želatinu se studenou vodou, promíchejte a nechte 10 minut odležet a bobtnat. Smetanový sýr vyklopte do mísy, přidejte karamelové máslo a lžičku vanilkového extraktu a elektrickým šlehačem směs vyšlehejte do jemného krému. V jiné misce smíchejte plnotučnou smetanu s moučkovým cukrem a obojí vyšlehejte do pevné pěny. Obě tyto složky vzájemně promíchejte jemnými krouživými pohyby špachtle. Dejte pozor, aby se šlehačka nesrazila. Rozpuštěnou želatinu vložte na 15 sekund do mikrovlnné trouby, přidejte k ní dvě lžíce smetanové směsi a míchejte, dokud se přísady nespojí. Pak směs vlijte do mísy s náplní a dobře promíchejte.

3. KROK

Z lednice vyndejte formu s vychlazeným korpusem a vlijte do ní připravený krém. Urovnejte ho do rovnoměrné vrstvy a vložte na 30 minut do mrazáku. Do malé misky odměřte karamelové máslo a vložte ho na chvíli do mikrovlnné trouby, dokud se úplně neroztaví. Promíchejte ho lžící a nalijte ho na povrch lehce zmrazeného dortu. Rozlijte máslo po jeho povrchu a vraťte zpátky do mrazáku.

4. KROK

Čtyři nebo pět sušenek vložte do uzavíratelného sáčku a válečkem nebo paličkou na maso je roztlučte na hrubou drť. Nepoužívejte mlýnek, drť by byla příliš jemná. Vyjměte zmrazený dort z formy a po obvodu ho posypejte drcenými sušenkami. Naporcujte ho na trojúhelníčky a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů