Mřížkový makový koláč s vanilkou - postup přípravy
Mřížkový makový koláč je dobrota s bohatou náplní a jemným vanilkovým aroma. Rozplývá se v ústech a skvěle se hodí ke kávě ve všední den i na slavnostní stůl.
Těsto
Náplň
Na vymazání
Na posypání
Začněte s přípravou náplně. Smetanový sýr vyšlehejte s cukrem, vejcem, citronovou šťávou, citronovou kůrou a vanilkovým pudinkem v prášku.
Pokračujte s přípravou těsta. V samostatné míse vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Po 5 minutách přidejte teplé mléko, olej, mák, kypřicí prášek do pečiva a prosetou mouku, za stálého šlehání.
Těsto rozprostřete do formy, vymazané máslem a pokryjte ho náplní ze smetanového sýra.
Tip: K aplikaci náplně použijte cukrářský sáček, který vám usnadní práci.
Dezert pečte v předehřáté troubě na 185 °C po dobu 40 minut. Mřížkový makový koláč následně podávejte až po vychladnutí a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Elizan´s Kitchen

