Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatá kuřecí prsa s křupavou krustou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Šťavnatá kuřecí prsa s křupavou krustou - postup přípravy

Smažená kuřecí prsa jsou velice populární, ale obvykle jsou ve výsledku velmi suchá. S naším receptem si vychutnáte jemné, šťavnaté a měkké maso, které je zvenku pokryto křupavou a pikantní krustou. Jedná se o originální a úžasný recept, který potěší malé i velké milovníky kuřecího masa.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na poměrně malé kousky. Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte metličkou. Přidejte do něj maso a ochuťte solí, pepřem, kořením, aromatickými bylinkami a dalším kořením podle chuti. Záleží jen na tom, co máte na kuřeti rádi a pro koho tento recept připravujete. Dětem zajisté nebudete dávat nic extra pálivého, ale dospělým to určitě nebude vadit.

2. KROK

Poté zalijte směs masa, vajec a koření ústřicovou a sójovou omáčkou. Důkladně promíchejte. Zázvor nakrájejte nadrobno nebo ho nastrouhejte. Následně ho přidejte k masu a důkladně ručně promíchejte, aby se marináda dostala na všechny kousky.

3. KROK

Z bílého chleba odkrojte kůrky a drobenku nakrájejte na drobky. Máte-li k dispozici jen suchý a tvrdý chléb, použijte na rozdrobení mixér. Vezměte další dvě vejce, rozklepněte je do hlubokého talíře nebo misky na obalování a rozšlehejte je, Na pánvi rozehřejte střední množství oleje.

4. KROK

Každý kousek masa namočte nejdříve ve škrobu, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

5. KROK

Následně je osmažte na oleji z obou stran do zlatova.

6. KROK

Zlatavé, křupavé, šťavnaté a neuvěřitelně jemné kousky masa můžete podávat jako hlavní chod se salátem, přílohou a různými omáčkami. Jsou ale skvělé i jako malá svačina na cesty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů