Kečup z čerstvých rajčat se zázvorem - postup přípravy
Už si nemusíte kupovat omáčky, které jsou plné zbytečných chemických látek. Připravte si jednoduchý kečup z čerstvých rajčat a užijte si jeho plnou chuť.
Ingredience
Rajčata vložte do mísy s horkou vodou, kterou zakryjte a její obsah nechte zcela vychladnout. Rajčata následně oloupejte, nakrájejte a vložte do hrnce.
Zeleninu vařte 12 minut na mírném ohni, poté ji vložte do mixéru, kde k ní přidejte nakrájený česnek se zázvorem, šalotkou a ingredience rozmixujte dohladka.
Směs propasírujte, vraťte do hrnce a část z tekutiny smíchejte se škrobem, v samostatné misce. Škrobovou směs vmíchejte do tekutiny v hrnci a směs vařte 2–3 minuty.
Kečup ochuťte cukrem, solí, vmíchejte do ní rýžový ocet a po dalších 10 minutách vaření hrnec odstavte z tepla.
Poznámka: Doba vaření kečupu je orientační. Delší vaření způsobí hustší konzistenci.
Kečupem naplňte sterilizovanou sklenici, kterou uzavřete a skladujte na chladném a tmavém místě, nejlépe v lednici.
Poznámka: Sterilizace zabrání znehodnocení kečupu bakteriemi.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sweet Adjeley

